Romantik

Romantik

Anotace: Popis mojí lásky.

Sbírka: Výkřiky do tmy

Jen lehce spojena se zemí,
Jak pírko, jež k ní dopadá.
tvoje dva stonky, zdá se mi,
pojí se v kalich pro hada.

Z kalichu tyčí se silueta,
žhnoucího pole s goletem.
Slunce dvě střeží perly světa,
vše potáhlé jemným sametem.

Nad slunci vyčnívá s jemným kmenem,
vrba, jak strážník nad pramenem.
V koruně vrby rubíny červené,
Nad nimi poupátko malé je zavřené.

Poupátko drží tvoje oči,
Dva velké černé démanty.
Z těch se mi lásko hlava točí,
stává se ze mne romantik.
Autor Jinomost, 03.09.2009
Přečteno 427x
Tipy 7
Poslední tipující: danaska, Radek.oslov.Šafárik, labuť, zrrrr, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hm, to je moc hezká romantická básnička. Dávám ST.

04.09.2009 11:54:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí