Studená slova

Studená slova

Anotace: Jsem poraněný na dušičce, a potřeboval jsem se jen tak vypsat.

Na dlažebních kostkách prosáklých zimou,
trčí zhrzená láska v bolavých mých očích.
Já srdnatě bojoval jsem o tvou přízeň denně,
avšak všechno marné , konec marný,
a byl to boj s větrným mlýnem, předem asi jasně prohraný.
Již se teď přemáhám a nechci propuknout v pláč;
né, já nejsem žádný slaboch, ale slzám bránit nechci,
ba jim poroučím, neklesejte k zemi, já poroučím,
tak co je to s vámi mokré ženy ?

Sám opuštěn a odebrán ze světa, leskne se můj stín
na zvětralé zemi, a tělo moje supům odevzdám.

Já trošku opilý a bez zábran políbil tě na rty,
ale úskok z hrdla tvého byl jak kalich hořkých slíd.
Byl jsem jako padlý u moravských polí.
Bolí mě můj žal, a chci už dopsat konec,
neb přelud mého stínu jen, bajka a hříčka pěn,
a v chomáček mého mechu naneštěstí nebyl
zrovna schován džin.

Já dopadl jsem s láskou jako ti sedláci u Chlumce,
aneb jsem jak padlý anděl pod sluncem.
Autor Chore, 15.11.2005
Přečteno 399x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc krásně napsané, ale také tak moc smutné, snad se vše zase spraví.

15.11.2005 21:36:00 | NikitaNikaT.

Výborný!! Jen tak dál.

15.11.2005 19:41:00 | MATT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí