Dveře

Dveře

Dveře, které jsou zamknuté.
Nikdy s nimi nebylo hnuté.
Dveře, jež nemají zámek,
a přesto jsou zamknuté...
Mají rámy, železné, kuté
Klika je stále zlatá
ani jediný otisk ruky
ruky, která by kliku ohmatala.
Která ruka Tu kliku ohmatá?
Kde je klíč?
Kde je zámek?
Kde ty dveře vůbec vedou?
Jsou to tvoje dveře.
Dvěře k Bohu tě zavedou...
Jak, ale otevřeš je
ty dveře svoje
Jen srdcem, čistým srdcem
zámek přičaruješ
čistým srdcem
a náhle zámek zpozoruješ
a klíč,
kde je klíč k zámku
toť modlitba
nemusíš ji křičet,
otec ji uslyší, i kdyby se hlas podobal vánku
Všechny dveře se dají otevřít!
Musíš ale čisté srdce mít!!
Autor L. Šebestián Borský, 20.09.2009
Přečteno 284x
Tipy 2
Poslední tipující: Prokešová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a taky dobrovolně chtít...

20.09.2009 13:24:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí