Tea for two

Tea for two

Anotace: pocta lásce a D. Šostakoviči

Poslouchám Šostakovičův čaj,
hold skladateli ruskému,
pocta čaji britskému,
dnes jak teplý je příjemný máj.

Čaj pro dva- skladba,
ó jak miluji tyto tóny,
drahocennější nad salóny,
samota zábla...

Šálky dva a cukřenka,
nachystáno v modrém servisu
a vánek voněl v tónu tysu,
Lásko! volá ti mřenka...

Na stolku růží setba,
horká pára čaje vznáší se k nebi,
miluji lásku, dívku, tuhle zemi,
zamilován a hudba.

Slunce mává na pozdrav,
poslední v noci červánky,
volá mě a skřívánky,
Dobrou... a zítra buď zdráv!

Dávno již po páté,
nepřišla, nepříjde?
Jindy jí to výjde!
Pláč a slzy jaté...

Jen tóny mě v moci mají,
čaj, růže a vůně rumu,
Dimitryji, čekat budu,
pocta anglickému čaji.

Tea for two,
jen tóny mě v moci mají,
pocta anglickému čaji,
Dám jí květů!

Jen tóny mě v moci mají,
good green tea,
nalitý,
pocta anglickému čaji.
Autor L. Šebestián Borský, 22.09.2009
Přečteno 294x
Tipy 1
Poslední tipující: Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí