POZDĚJI

POZDĚJI

Anotace: - Vzdálené chvíle -

°
Jiná škola
teď už trochu skoro dospěláci
Obzory se prostírají po plachých snech
Podivnné kalvárie
prostřená mezi haldami mračny prachu
páchnoucími špeluňkami
Zakouřené vagony vlaku plného havířů z ranní směny
a mezi nimi se tísníme my
rýsovací prkna na poplivané zami
a těžké tašky plné tabulek,pravítek a knih
Srdce plna roztříštěných nadějí
z prvních tanečních
ruce skrývané v bílých rukavičkách
nedomyté solvinou - nešlo to jinak
(v kovárně měli jsme dílenskou praxi)

. . .
Pánové pro dámy
. . .taneční . . .
nejistý spěch přes parket na druhou stranu
kde rozestavěny v křivolakém zástupu čekají
. . . na milou náhodu . . .
Trochu zamžené oči zavedou mě k ní
. . . naštěstí . . .
Věrka
Halenka nabízí svůdná ňadra
poněkud zmatené vzájemné představení
První společné kroky
setkání dvou mladých těl
její dlouhé nohy se snažím míjet
jakási plachá ohleduplnost
nebo spíš plachý stud
než dojde mistr a ukazuje
že to všechno je špatně
a pak obava z narůstajícího vzrušení
. . .
Vzájemná zkoumámí důvěry a odevzdání
Objetí
Polibky
Probouzející se touha po nepoznaném
Vyšívaný kapesníček
dnes schovaný v etui i s jinými plesovými suvenýry
Vybledlá fotografie ze závěrečné
(měl bych najít vhodný rámeček)
Děti se ptají kdo že je ta paní . . .
co se v bílé róbě asi s někým žení

°
Autor rolon, 04.10.2009
Přečteno 428x
Tipy 9
Poslední tipující: kavec, susana načeva, ona, Noc17, WhiteSkull, carna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Myslím si , že v próze by to také nebylo špatné ta tvoje básnička . Jirka

10.08.2010 15:57:00 | kavec

krásné vzpomínání...

30.11.2009 10:58:00 | ona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí