Žalm zamilované dívky

Žalm zamilované dívky

Anotace: Krátká balada pojednávající o nešťasné lásce (asi)

Sbírka: Tajemství noci

Žalm zamilované dívky

Tam někde v šeré tichosti
chtěla bych tě milovat
a hluboko až do kostí
rýhy jmen tvých malovat

A při té bídné malosti
přec nechceš pochopit
největší ze všech znalostí
jak lásku věrnou žít

Ve vší své bledé ladnosti
se můžu tiše smát
dáš průchod svojí krutosti
když šeptáš "Mám tě rád"

Ve stánku boží milosti
svůj žalm chci tiše žít
ve jménu lidské smělosti
z poháru krista pít

Tak učiňme už zadosti
a dejme průchod bolu
navzdory bytí marnosti
my zemřem navždy spolu

Tak vítej nebes svatosti
tvůj jas už nemine
dej sbohem věčné radosti
když láska zahyne
Autor Aren, 05.10.2009
Přečteno 407x
Tipy 4
Poslední tipující: Okřídlená Lištička, hermiona_black, Markulka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V hlavě mi k tomu zní i melodie. Působivé ;)))

06.12.2009 22:08:00 | Okřídlená Lištička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí