Starý rytíř

Starý rytíř

Anotace: ...

Bezduchou krajinou,
bez cíle, pustinou
kůň jezdce vleče.
Zmačkaná zrezlá zbroj
prošla nejeden boj,
z pod ní krev teče.

Vyrazil, když byl mlád,
za čest dam bojovat,
najít svou krásku.
Za každou z žen se rval,
ty boje vyhrával,
nikdy ne lásku.

Dnes jako minule
stál proti přesile,
za zády dívku.
Ta se teď raduje
v hradním loži miluje,
snad nezkončí v chlívku.

Tělo léty zjizvené,
rány neošetřené,
přichází křeče.
Sám svalům na obtíž
zabodl meč jak kříž,
umírá v kleče.
Autor temny.bard, 06.10.2009
Přečteno 396x
Tipy 26
Poslední tipující: Anjesis, tato22, Gabrielle, TetaKazi, Koza, Bíša, 5thelement, Psavec, WAYWARD, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.. on a jeho paní Samota .. ST

27.03.2010 20:36:00 | Koza

Rytířská čest.

06.10.2009 15:45:00 | Psavec

...za ST

06.10.2009 09:26:00 | WAYWARD

dobře napsaná ST.

06.10.2009 08:21:00 | Acham

dávám ST

06.10.2009 07:55:00 | al-pacino

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí