HAVRAN

HAVRAN

Anotace: - Bláhová poselství - (E.A.Poe: "The Raven") . . . Quoth the Raven "Nevermore."

Sbírka: Bláhová poselství

.

Začasté havranův večer
halí mi zmámené tělo
Neprobdít tuto noc
myslím si - bude nelehko

. . .
V pusté temnotě ticha
čekám na šum jeho křídel
. . .
Rozžehnu svíce a naslouchám
Namísto havrana vlídná melodie
do nitra zjitřené duše se vlíná
. . . Pan's Labyrinth . . .
Kam jsi mě zavedla záhadná Ariadné
Jen tak . . . mě samotného . . .
a k tomu bez klubka kouzelné nitě

Zůstávám tady podivný mág
Oči na dlaních
Po těle svraštělá kůže
Kostlivec bez života
v průsvitné bílé říze
Podivně záhadný svatebčan
. . .
Sobě sám havranem
usedám životu na jeho římse
vysoko, vysoko
až závrať jímá
chtěl bych blíž k ní
i k ostatním chtěl bych blíže

Tma tmoucí je půvabná jako melodie
Jak úchvatný může být Labyrint
. . . na notové osnově . . .
po níž osud své pozdní largo píše
když b-moll . . . je předznamenán

Je pod mrakem
Někde nad sebou tuším rozžatou zřítelnici
v níž skryta nesourodá bolest
Nejistota . . .
ale i zářivá naděje
jako mihotavý svit
jímž první hvězda
o Lásce po obloze píše
A nad ránem . . . ?
Kéž orosí i Tvé jitřní okno
krůpějí zázračného . . . JÁ JSEM . . . . !

.
Autor Těšínský, 07.10.2009
Přečteno 320x
Tipy 14
Poslední tipující: Issa, Zefi, harmony, Psavec, labuť, Lota
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky napsáno ST

08.10.2009 12:41:00 | harmony

překrásná extáze slovních kalibrů....síla,nádherný spád
poklona básníku ST.

08.10.2009 07:59:00 | Acham

Tahle se mi moc líbí!

08.10.2009 07:31:00 | labuť

...zázraky se dějí...

07.10.2009 23:25:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí