ON A ONA

ON A ONA

Anotace: - Bláhová poselství -

Sbírka: Bláhová poselství

.

Viděl rozplývající se siluetu
Mlhavý rozbřesk se svlékal za křovinami šípků zčervenalých studem
Stále si připodobňoval neurčitost . . .
Nejasný obrys setkání

Snažil se proniknout klamavým závojem
Opona nejistot složená
jako bludiště okoralých skutečností
v záhybech minulosti
Bolestný výsměch zůstal jeho stínem
vlekoucím po zemi obraz
ze symboly kaligrafických znaků Lásky
a s čínským horoskopem
pro ohnivého koně . . .

Útržky povědomých dotyků
jak ptačím křídlem zlehka vykroužený obrat
Chtěl bych zpět . . . zaúpěl . . .

Na stole zapomenutý dopis
Obálka s režného plátna
dívčí rukou po večerech vyšívaná
když všichni už spí svůj první zázračný sen
ona lopotně zápasí s nitkou
kterou všila tolik Lásky namísto polibků
. . . do písmen . . .

Několika svící mihotavý svit
probouzí jímavé teplo vzpomínky
když spolu byli u staré kašny
provlhlí v sobě svým rozechvělým citem
zmatených rukou zbloudilé intimnosti
zbavené tajemna
jímž zůstali spolu zasnoubeni

Oko se jí kalí
když doléhá vášnivé opojení
a touha . . .
Bože - jak to jen vyjádřit
až orosí poslední všívanou hvězdu . . .
. . . asi tu co rozžehl Malý princ . . .
Zatím tajemně pod jejím srdcem skryt
Zaslechneš šeptem pronesená slova
Kde jsi můj milý . . . ? . . .
Kde jsi . . . ?

On a ona
ještě netuší
že jsou už vlastně tři . . .
V ranním rozbřesku vidím siluetu
Skoro ji poznávám . . .
a Ty už asi také víš
Kdo se toulá provlhlým deštivým jitrem sám . . .

.
Autor Těšínský, 10.10.2009
Přečteno 378x
Tipy 6
Poslední tipující: Lota
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí