Když

Když

Anotace: Příjdeš-li blíž, otázku uslyšíš, ona prostá je, začíná i končí slovem když

Když…

Když odejdu, budu ti chybět?
Když onemocním, budeš se bát?
Když upadnu, budeš se stydět
Nebo pomůžeš mi vstát?

Když ztratím chuť žít
A vůli dýchat dál,
Bude za mé srdce to tvé bít
Tak jak bych si přál?

Když mě mládí opustí
A z dob minulých nezbude nic
Nebudeš to ty, kdo dopustí,
Abych sílu samoty cítil ještě víc?

A až mě smrt zastihne, životem znaveného,
Uvidím v tvých očích strach?
Spatřím tě naříkat u hrobu mého,
Zatímco se budu měnit v prach?

A co když byly city tvé protkány falší,
Že až když dozní kroky mé,
V životě tvém zazní další?

Mohl bych přestat pít, přestat jíst
Živit se jen vodou, trávou
Kdybys mě prosila
Ale nikdy bych si nebyl jist,
Že jsem s tou pravou,
Že bys i ty pro mě,
To samé zkusila

Nechť tvé svědomí promluví,
Je-li nějaké
Ať cítím, že stopy mé lásky jsou
A jsou hluboké

Tvá láska prostor na obranu má,
Nechť bez odpovědi nezůstane otázka má
Je prostá, znovu slyš
Začíná pouhým slovem Když….
Autor Pavel Kučera, 20.11.2005
Přečteno 665x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

zklamání, nejistota a zase hodně slov,ještě si s ní pohraj

03.03.2006 14:49:00 | jirpa

Jak po ní můžeš chtít odpověď, když ty sám, si nejsi tím stejným jist?

21.11.2005 10:02:00 | Krtica

Otázek začínajících slovem "když" bych měla taky dost. Otázkou ale fakt spíš je, zda nám na ně někdo odpoví a jestli by náhodou nebylo lepší kdyby radši ne.

21.11.2005 07:31:00 | Keilanne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí