Nechoď spát (zpověď psí duše)

Nechoď spát (zpověď psí duše)

Anotace: Nevím přesně jakou kategorii si vybrat ... tahle básnička je o lásce pejska k jeho pánovi, a kategorie, která by tohle vystihla tu není nebo jsem si jí nevšimnul ... každopádně tady je můj výtvor ...

Sbírka: Verše lásky a přátelství

„Životem toulat se nechtěl jsi sám,
po boku svém měl jsi mé dětské oči.
Věděl, že celý svůj život Ti dám,
že pro Tebe klidně i do ohně skočím.“

„Neumím mluvit, teď přišel ten čas.
Vím, slova jsou prchavá, i Ty to víš,
z plamenů v domě se ozval Tvůj hlas,
přibíhám, pozdě, už skoro spíš.“

„Mám strach, nevím, co se děje,
všude je hluk a zároveň ticho,
plameny ohně se tělo mé hřeje,
je mi tak úzko až bolí mě břicho.“

„Dívám se na Tebe, chtěl bych Tě vzít,
odnést Tě ven z plamenných zdí,
chtěl bych dál s Tebou, jen s Tebou žít,
být tím, kdo v životě nad Tebou bdí.“

„Teď už je pozdě, utichl svět,
když pohledy naše se navzájem střetly,
nejde to vrátit, nejde to zpět
i plameny po celém pokoji vzlétly.“

„Pak tiše, beze slov, řekneme si své,
říkáš, že máš mne rád.
Já zase, že mám rád oči Tvé,
navždy jsem Tvůj věrný kamarád.“

„Pláču, věříš tomu??? Já pláču,
když naposledy vydechuješ oblak kouře.
Vzpomínám, jak na palouku s Tebou skáču,
jak přežíváme spolu vedra, bouře.“

„Ulehám na Tebe, smutně koukám,
chci do konce až s Tebou být.
Ne, já Tě neopustím a teď si troufám
říct, že navždy v srdci já Tě budu mít.“

„A tam jsi zhynul. I poslední chvíle s Tebou byly krásný.
Chtěl bych si ještě chvíli hrát.
Odcházíš, vím, chceš abych byl šťastný,
já, pejsek, co moc by chtěl ať nejdeš spát.“
Autor Jay Dee, 14.10.2009
Přečteno 469x
Tipy 3
Poslední tipující: Kačennka, kikis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V současnosti věnuji citovému světu zvířat zvláštní pozornost a potěšilo mě, že toto téma někdo zpracoval. Pro začátek, mi snad trochu vadila délka, ale po přečtení mi to ani tak nepřipadlo. Možná tam ty uvozovky ani nemusely být a kdo ví co ještě... vítám :)

14.10.2009 20:09:00 | kikis

Juj to je smutný , ale je fakt že kolikrát ani člověk nemá takový city jako ta němá tvář . . . . moc hezká procítěná básnička :-) :-)

14.10.2009 18:18:00 | 16Petra16

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí