Láska a já

Láska a já

Anotace: - Bláhová poselství -

Sbírka: Bláhová poselství

.

Čim vlastně jsi . . . ?
V čem Tvá podstata tkví ?
Když znovu a znovu jímáš svým kouzlem
v němž skryta radostná slast i bezbřehá bolest
v němž síla vzepjetí i malomyslný úpadek
když na Tvůj oltář obětováno bylo vše
a nezbylo než ono rozpačité sbohem . . .
začasté i truchlivý smrti zmar

Čím vlastně jsi . . . ?
Kde hledat prameny Tvého početí?
Těch slov, těch myšlenek, těch knih
jako hvězd po nebi je rozsetých
Nesčetně opěvovaná i zaklínaná jsi v nich
měníš své podoby z obrazů mámivých
do černé, neproniknutelné jeskynní tmy
Jsi záhadná substance prvního Alchymisty
co ze srdce hvězd Tě rukou Boži vykouzlil

Zpočátku plachá laň
mírný pramínek tekoucí z úbočí horské louky
měníš se v divokou bystřinu
bezhlavě řítící se přes skály a přes balvany
pak znovu proměníš se v klidný řeky proud
a přesto jsi vlastně stále stejná
kapénka v nekonečném oceánu vod
neměnná, prostá, obyčejná
schopná všech bezmezných obětí
by mohlo být zachováno
k čemu jsi stvořena byla Alchymistou . . .

Marné je hledání
Všechno v jedno dokonale splývá
Jak potoky v říčky a z nich pak je řeka
vlévá se nakonec tam
kde svůj břeh moře má
V každém z nás přes věky Láska je vpečetěna
tam hledej pramen všech tajů
z nichž klíčí Láska . . .

Proto se nesnaž ji pro sebe ukořistit
když nedokážeš Lásku sám v sobě ctít . . .

.
Autor Těšínský, 15.10.2009
Přečteno 455x
Tipy 16
Poslední tipující: labuť, harmony, Mbonita, Lota, hašlerka, Psavec, WAYWARD, Jana M., Kars, Hazentla, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné dílko ST

16.10.2009 11:16:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí