Mateřština

Mateřština

Anotace: ......

Sbírka: Psaní pro Tebe(člověče)

Je jedna láska kterou v srdci máme,
k řeči,co učí matky svoje děti,
tu lásku ani dost dobře nevnímáme,
ta ukládá,se nám jen do paměti.

Tou řečí dávno už se tady mluví,
v té naši rodné české kotlině,
té řeči krásné i dítě porozumí,
když jeho máma ho chová na klíně.

Proč když jsme starší chceme něco měnit,
a začínáme vždy svojim jazykem,
každý hned začne páteř svoji hrbit,
to už se u nás asi stalo zlozvykem.

Tedˇmusíš,svatý Jane z Nepomuku,
svou ruku držet pevně nad námi,
aby ho češi ještě za sto roků,
v paměti měli,jak ty před námi.

Atˇkaždý z čechů je hrdý na svůj jazyk,
tak jak to mocní ve světě dělají,
nikdy a nikým atˇnedá si ho kazit,
i kdyby cokoli mu za to dávali.
Autor jozífek, 18.10.2009
Přečteno 573x
Tipy 12
Poslední tipující: hašlerka, WAYWARD, labuť, Sweet KiWi, Házté
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezky vyjádřeno!

19.10.2009 22:52:00 | hašlerka

...tématický ST

18.10.2009 20:55:00 | WAYWARD

Chybička se vloudí každému.
Mateřština je krásná řeč , proto nebudeme ji měnit a slůvko MNĚNIT raději příště nepoužívat, aby nekazilo dojem z jinak pěkné básně

18.10.2009 16:56:00 | rezina

no,jozífku, nevím, nevím.Myslím, že to ani sto roků trvat nebude ... ST !

18.10.2009 16:14:00 | Házté

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí