Zádušní mše

Zádušní mše

Anotace: Jen tak symbolicky to sem vkládám. Monthy, komentuj, nebo nebudeš-li, ani já se nebudu zabývat formulacemi nad tvou poezií!

PŘEDZPĚV

Spi, spi, utěš se svým snem,
práce bude ležet nevykonána.
Ta zkurvená podstata,
odhmoťnuje obvyklá poprsí,
a protože ty jsi kulička,
a já jsem tvé bludiště
vzpomínáme na sebe v dobrém
ne! přesto je všechno modré
jak stuha v tvých vlasech.

A v tom spočívám.
Je to veskrz dobré:
to říkám pro zlé chvíle.

~

ZÁDUŠNÍ MŠE

nevěřím v moc matérie ani idey
nevěřím vůbec v žádnou moc,
tím méně v pomoc

nic nepomůže mrtvému na jeho cestě
žádný výlev, žádná zeď
ho nezastaví v jeho cestě

je to málo
je to málo, dosud
chci k ústavnímu soudu
a ještě výš

porušuji základní lidská práva
ač nejsem olympiáda ani mocnost

nevěřím v žádnou moc,
věřím jen ve zlo
nevím, zda je nutné,
vím, že nic jiného není

tak já to vidím, to je můj náhled
poskytl-li jsem vám důkaz,
zavřete mě
zavřete mě z tohoto světa,
všude lépe, nežli doma

nejsem tvým činem nijak dotčen
nejsem tvou nenávistí protčen
nevidím dosud hmotně
nevidím tě, vidím tmu
budu-li to ještě chvíli říkat
zavřou mě
- nebezpečný pro společnost -
budu-li říkat, co si myslím

stanu se tím, co jsem,
bláznem

uvidíš - třeba na tebe
změní názor

rodiče jedné divky

asi víš, o jakou dívku jde

si stěžovali -

volali

není povoleno vyhrožovat
já vím, že to bolí
ale takovej je život
zkroť prsa
Autor ludmil, 03.11.2009
Přečteno 479x
Tipy 12
Poslední tipující: Koskenkorva, Lady Carmila- Políbená mlhou.., Helena Buchtová, hašlerka, Mbonita, Monthy Tamah, Djinii
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ufff...dobrý, hodně dobrý...úžasný obraty...až jsem dostala takové zvláštní chuťe si přečíst něco dalšího...hmm..takže ST..

09.11.2009 21:00:00 | Lady Carmila- Políbená mlhou..

Komentářů se ti zachtělo...mít tak čas,nemít tak depresi,umět tak psát alespoň z půlky jako ty...nuž tohle mi příjde trochu jako volání,ani ne o pomoc,spíš upozornění na vlastní existenci,byť se to na první pohled nezdá,jak se ale říká,my musíme hloub...

04.11.2009 07:48:00 | Monthy Tamah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí