Hlemýžď a most

Hlemýžď a most

Anotace: V rytmu jedné starodávné písně

Celý svět je jen velmi úzký most
A jediné, co si musíš pamatovat
je nebát se, hlavně se nebát

To si říkal hlemýžď a vylezl ze své ulity
říkal si, že pozná něco nového
ale než se mu rozpálily mozkové závity
už dostal nafackováno

a přesto je nejdůležitější vůbec se nebát

A tak hlemýžď zalézá do své ulity
je s ním mláceno ze strany na stranu
ale než se mu rozpálí mozkové závity
už tato hra skončila a roztáčíme novou hru

hlemýžď už dostává strach

hlemýžď ztrácí víru i ulitu
schovává tykadla nesměle
a v jeho posledním závitu
se ztrácí vidina postele

a přesto je celý svět jen velmi úzký most
stačí přes něj přejít a už máš dost
hlavní je strach nedostat
aby pak za mostem mohl člověk hrdě stát

a nebyl jak hlemýžď bez své ulity
Autor lexus, 05.11.2009
Přečteno 376x
Tipy 5
Poslední tipující: Markéta G., Juraj Hrom, harmony
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v pevné bezpečné ulitě dobře je,
když je horko, když jsou závěje,
když zaprší déšť slov zlých.

Přes ochranu však není slyšet smích...

a ani emoce ani cit nedostanou se dovnitř...

a zbude pouze prázdná ulita, jen maska...

20.11.2009 20:22:00 | Markéta G.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí