Obyčejný Hrdina

Obyčejný Hrdina

Anotace: Jen to, prosím, neber(te) jako vyznání, Obyčejný hrdina by pak zpychnul a přestal by jím být

Obyčejný hrdina
Spí nahý
Na tmavě zelených polštářích
A když přicházím
Chrání mě ve svém náručí
Teplem nahé kůže
V místnosti bez teploměru

A dostanu se blíž
Až na konce tvých horních řas

Brzká rána
S lampami veřejného osvětlení
Jako s imaginárními kamarády
S rozladěnou kytarou
Na kterou neumíš hrát
Ale zpívat
Zpívat se snažíš
A broukáš jen tak proti větru
Aby tě nikdo neslyšel

Můj obyčejný hrdina
V davu nepoznaný
Jen dlaním důvěrně známý
Snad jako lžíce
Talíř
Nebo vlastní tvář

Čekání a ohledy
Na tkaničky vysokých bot
Stejně jako malichernosti
Při výběrech barev rtěnek
Kterým obyčejní hrdinové nerozumí
Neumí číst v křiku, hysterii
Ale umějí být trpěliví
A občas čekají
Až se bouře přežene

A tohle všechno stačí
Abych svého hrdinu
Poznala v davu i se zavázanýma očima
Autor její alter ego, 05.11.2009
Přečteno 384x
Tipy 23
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, lennerka, Kapka, Lukáš Rymeš, Djinii, stmivani.na.lepsi.casy, Bíša, Mbonita, labuť, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle je hodně moc dobrý

25.12.2009 15:10:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Neobyčejně se mi líbí... ST!

11.11.2009 12:05:00 | Kapka

to je skvělý! :)

07.11.2009 18:11:00 | stmivani.na.lepsi.casy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí