Láska

Láska

Anotace: Bylo mi teprve patnáct. Teď už bych to asi napsal trochu jinak.

Sbírka: Tož troška takové té dětské zamilované melancholie

Láska… Co je vůbec láska?
Cítím ji, ač popsati ji nemohu.
Chci ji mít, chci si ji udržet.
Jak ale? Modlím se k Bohu.
Pokud jsi tak moudrý a všemohoucí,
ukaž mi cestu správnou,
ať nejsem jak Don Quijote,
jen za posměchem jdoucí.

Pověz mi. Záleží velikost lásky
na vzdálenosti mezi oběma zamilovanými?
Snad ano. Snad ne.
Záleží i na tom, mezi jakými?

Miluji, ač nevím sám,
jak svou lásku zachovat si mám.
Blízká setkání?
Jsem z nich přešťasten,
však loučení mě k úzkosti a zármutku dohání.

Jako Maková panenka
zjevuje se mi v noci ve spánku
a sladké víno lásky
nalévá mi ze džbánku,
jež voní po heřmánku,
Ty můj beránku,
moje ovečko,
má léčko,
do níž jsem upadl,
však smutný nejsem.
Jen přemýšlím, kde jsem?

Oči již klíží se mi,
na hodinách 22:22.
Končím tedy s básničkami,
nechť odpočatý jsem,
ať myslet můžu stále na Tě,
zase celý den.

Dobrou noc…
Autor Caligyula, 09.11.2009
Přečteno 386x
Tipy 2
Poslední tipující: Corax
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí...ST a jestli bys to teď napsal jinak, tak proč ne? Může to být zajímavé...

09.11.2009 21:28:00 | Corax

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí