Tereza

Tereza

Anotace: O nejkrásnějším jméně na světě

Sbírka: Básně noci

Tereza...toť jméno, ach ten zvuk,
to jméno nesmí nosit žádný kluk!
by jen uškodila osoba muže
nejmenujte své syny Tereza, nuže
ono jméno skrývá kouzlo,
po kterém by všechno zlo sklouzlo...
sklouzlo zpět kam patří,
do pekla mezi své bratří.

Tereza...libé to jméno, šarm a znění,
nejednoho donutí k bdění,
celou noc a celý den,
aby uchytil tu libost jen,
však nepodaří se mu onen čin,
byť by vypil sebevíc vín,
tak jako všechna krása,
i tato neuchopitelná je,
nečeká smrtelníka spása,
pokud tu krásu zabije...

nuže smrtelníci střezte se,
a vy slídilové vězte, že
dokud budu živ a zdráv,
ono jméno se mnou bude žít,
nepotřebuji k tomu žádných práv,
jen to jméno slyšet znít...
Autor Alfie, 15.11.2009
Přečteno 487x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tereza není zasejkc tak špatné jméno... že? Pokud má na začátku velké "T" !

16.11.2009 11:23:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí