Zamilovaní

Zamilovaní

Anotace: Zase o nás (dvou?)

Zamilovaní

Chodívali cestou
po kamíncích bílých jak slída
před ulicí městskou
utíkali každý den jinam

Jak děti malý za ruce se vedli
chvíli si hráli za vysokou jedlí
neznali pravidla na šiškovou válku
četli si z dlaní, v očích měli dálku

Za voňavý koláč úsměv
za lásku něžný sen
čas se svým skórem náhle přiběh
a vrátil šedivý všední den

Na úsměvy nezbyl čas
a každý den snad stejný scénárista píše
málo už slýchám ten hlas
už jenom slovy řádky píše

Pak přijde doba, zatím ji drahá neznáš
ta doba je škola, že čas není vždy při nás
že zevšední časem každý pohled
že ne každý z nás stejně dohléd
a sem tam třeba zvážit pro a proti
a ne se rozvést, jak ti odnaproti

Všichni se pídí za láskou
a věci jsou tu otázkou
aby tou láskou nebyl pocit
asi by každý rychle procit
aby tou láskou nebyla
jen dávno vysněná stará idyla
Autor slamtron, 26.11.2005
Přečteno 335x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí