Stáří

Stáří

Anotace: Taky jednou budeme jen vzpomínat

STÁŘÍ

1/ Mít tak její hlavu v klíně
vidět jak si krásně dříme
její ruce s mými splést
a vidět ji stále kvést

Sem tam cesta do kina
na jiné se nedívat
pro sebe si život číst
pomalu obracet list

Ukázat si cestu světem
přát si třeba zázraky
milovat se zimou, létem
a věřit si navěky
2/ Roky, léta, časy letí
za chvíli jsou plešatí
starší páni, co si myslí
že se ještě rozkatí

Šedé vlasy, vrásky, rýhy
to vše čas si hrál
ale v duši snad i silný
sok se vůbec nechytal

Až jednou půjdou pěšinkou sehnutá těla
jako kdys v mládí
když o něm moc nevěděla
vedou se za ruce plné vrásek
dřív její jemný hlásek
se teď třepe a mluví zřídka
a jen málokdo ví
jak mají se ještě rádi
Autor slamtron, 28.11.2005
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí