Túžim...

Túžim...

Anotace: Báseň o mojich ideáloch...

Túžim po láske...
Po láske, ktorá vie, po čo túžim ja,
ktorá vie, že ruža je gýč,
a že struna a lá morricone slzami prší.

Túžim po láske...
Po láske vášnivejšej než tango de Roxanne,
po láske čistejšej než lekna kvet,
po láske, čo kašle na ostatný svet.

Túžim po láske, čo číta medzi riadkami,
po láske, ktorá nezovšednie, nevybledne
a nezostarne nezmyselnými hádkami,
no bude večne živá ako ruky Salvadora.

Túžim po láske, ktorá vie, že čaj nesladím,
ktorá trpezlivo počúva, keď hrám,
ktorá vie, že šípom sa nikdy netrafím
a predsa ho hlboko v srdci mám.

Netúžim po rozprávkovom princovi ,
po spomínaných ružiach
či obrúčkach a Pachelbelovi.
Ale túžim po láske,
ktorou liek i jed požijem,
po láske, s ktorou život je extáza,
po láske, vďaka ktorej milovať milujem...
Autor Lenka Hrdá, 27.11.2009
Přečteno 361x
Tipy 15
Poslední tipující: tato22, Maryje..., Gabrielle, J.U. Ray, Metcheque, Antares, Radek.oslov.Šafárik, Petr Šajdar, Dorota Nejaká, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poměrně čistá věc, možná jsem se jenom občas ztrácel v prvních slokách ve veršovém schématu, ale to je jenom formální chyba. Obsahově funguje, a jde z ní vyčíst cit. Takže za plný počet ;)

26.09.2010 22:58:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí