Láska bez lásky

Láska bez lásky

Anotace: náhodné setkání a ...

Sbírka: ODHAD VĚKU MOTÝLŮ

Potkali se ona a on,
usmáli se na sebe
a zastavili.
Nikdy by se nepoznali,
ale byli ve stejné sekundě
na stejném místě.

Ona šla tam a on jinam,
ale oba zapomněli cíl své cesty.
Uprostřed hluku velkoměsta
hledali tichý koutek,
kde by se sblížili.

Ve vinárně se neopili
a přece nevnímali
okolní svět,
který byl skutečný.
Obdivoval je a nenáviděl
vlastní lhostejností.

Nechali se vozit
po osvětlených ulicích
hodným chlapíkem.
A pak ho pozvali
na skleničku vaječného koňaku
k ní do bytu.

Milovali se potmě
a chlapík je sledoval
očima nezavřenýma.
Spali až do rána
a chlapík je vzbudil,
že už odchází.

On zmizel s ním
a ona si napustila vanu
na koupání.
Rozloučili se krátce,
bez naděje na setkání
a bez lítosti.
Autor En Ali, 03.12.2009
Přečteno 349x
Tipy 4
Poslední tipující: Mraveneček, WAYWARD, stravla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vidím to na vlastní prožitek?

03.12.2009 17:17:00 | stravla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí