Lovec a mláďata XXVII.

Lovec a mláďata XXVII.

Anotace: ... osamoceni...

Sbírka: Lovec a mláďata

Nechápala nic, ale zůstala stát,
s vnitřní touhou rozběhnout se za nimi,
že už se nevrátí, začala se bát,
na zem snesla se první vločka, předzvěst zimy.

Střídavě sledovala lovce a Ouška,
zanedlouho se s fenkou ztratil za obzorem,
netušila, že je to jejich první zkouška
a zvládnout ji nebude snadným úkolem.

Ouško chvíli marně Tlapičku pokoušel,
přesvědčit ke skotačivým hrám ji chtěl,
drobný sníh se lehounce k zemi snášel
a den soumrakem ke konci pomalu spěl.

Mladý sameček měl spoustu energie,
tak na zvídavý výlet k lesu se vydal,
na mítince zahlédl ptáče, jak vodu pije,
přikrčený krok hravý běh vystřídal.

Ptáče bezstarostně si pírka čechralo,
křídly čeřilo hladinu malé kaluže,
do hrátek s vodou se tak zabralo,
že nevnímalo, co vše mu hrozit může.

Tichým plížením se dostal do blízkosti,
vystartoval a sekl ptáče tlapkou,
to sotva stačilo pípnout v úzkosti,
jeho život se dostal na bárku vratkou.

Byla to spíše hra než touha zabít,
s bezvládným tělíčkem si ještě chvíli hrál,
v prvopočátku se šel jen trochu napít,
nyní se cítil jak v boji vítězný král.

Zalezl do pukliny starého stromu,
před sílícím větrem ho dobře chránila,
pak sněhové vločky se přidaly k tomu,
schoulil se a tmavá noc se ho zmocnila.

Hezky ho hřál dlouhý ocas podél těla,
spal a občas dopadla na něj chladná vločka,
klidná noc, již bez větru, ke konci spěla,
co blíží se tmou, netušila tahle kočka...
Autor Lorraine, 05.12.2009
Přečteno 367x
Tipy 26
Poslední tipující: Vlk v rouše, Juraj Hrom, Kara Lee Exl, susana načeva, Kars, WhiteSkull, poetická ilona, Churry, labuť, losberundos, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jářku,parádně mne to konejšilo ba až ke konci jsem se maloučko choulila pod stolem.Ufff,otírám si čelo,děkuji za tu divočinu:-)

11.12.2009 16:24:00 | susana načeva

Dnes to byla romantika, žádnej nervák :-)
ST

11.12.2009 07:11:00 | Kars

...jo ...

10.12.2009 21:11:00 | WhiteSkull

Skvělá, vynikající a stále moc čtivá.

05.12.2009 22:35:00 | Psavec

Jsem první, co tipuje toto skvělé story...

05.12.2009 21:15:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí