Děvče ..

Děvče ..

Anotace: Barvy jas a přitom stín ..

I

Od úst se kouřilo
od mého děvčátka ,
tak pojďte květinky
hrát si na koťátka ,

děti jsou dospělé
ač zkušenosti chybí ,
láska je nade vše
snad se i libí .

II

Plavou si lístky ve větru ,
lidičky neplačte pro mrtvou baletku .

Město je na nebi lesklé ,
jak flaška na zemi střepi rozprsklé .

Ve svitu hladina , nehýbe se
mě hlava roztekla se .

III

Láska končí v srdcích co láme ,
či písek ho roztrhne co mu tam dáme .

Kapá či sype to nerozděluj ,
ani se z toho tak nerozčiluj .

Když nesyta pořád si hraje ,
ty taktéž jak Romeo lásku netaješ .

IV

A tak přichází stíno-plocha ,
bez doteku či kouska slova .

Obklopila mého srdce tíž a tíž ,
až děvčete lásku skončilas již .
Autor Polik, 08.12.2009
Přečteno 312x
Tipy 1
Poslední tipující: Agniezka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí