Prázdné místo

Prázdné místo

Anotace: Když se Ti někdo líbí, proč mu to neříct

PRÁZDNÉ MÍSTO

Ruku podej kamaráde
aspoň ruku, když nic víc
té co se ti líbí právě
té co bys chtěl něco říct

Světem bloudíš, cíl tu není
není pro co být tu rád
každá chvíle se ti změní
na kus ledu – jeho chlad

Pro ty oči, co jsi viděl
pro ty rtíky bez růži
pohled tvůj se trošku styděl
říkat, že jsi zatoužil

U stolu je místo prázdné
pozvi ji, ať přijde sem
to jen hlas tu cizí krásně
napovídá – nebo sen?

Zvedni se a řekni „prosím
promluvme si o něčem“
ruku podej kamaráde
a přiveď si ji sem

Nevím, co se pořád děje
vše by chtělo, nohy však
když se vzepřou, nechtějí mě
ani chvíli poslouchat

U stolu je místo prázdné
na tom druhém sedím já
smutný pohled v oči krásné
vše se bojí poslouchat

Nechoď – říká druhá nota
nechoď, přece nemusíš
pobavit tu múzu léta
jen jí budeš na obtíž

Usmála se jako víla
její krůček míří sem
pro souseda zamířila
ten, co jí řek „pojďme ven“

Být tak chvíli v jeho kůži
chvíli cítit vůni té
pro kterou mám ve svém loži
už tolik let ustlané

Tenkrát se ti možná zdálo
že se kdosi blbě kouk
proto jsem si přesed chvíli
až se vrátíš z jeho pout

Tanec si přec nezaslouží
kdo se neví ani hnout
i když rád by plaval louží
a šel světem za tebou

Odešla jsi s jeho stínem
a mě zbývá nakonec
jak pokaždé stejně říci
ty jsi ale pitomec
Autor slamtron, 30.11.2005
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tos psal o mně? =) Vážně super. Měj se. AhoY

30.11.2005 23:00:00 | Ahimsa

tak už to bohužel někdy chodívá, pěkně napsané!

30.11.2005 10:46:00 | Kubino 2

moc hezoučká báseň..vážně MOC!!!

30.11.2005 09:47:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí