Ruce

Ruce

Anotace: S Otakarem Březinou to má společné možná jen nepatrné prvky symbolismu :-D

Proteklo mi skrze prsty zlato,
mezi zrnky písku,
a na dlani zbylo jenom bláto,
netěším se zisku.

Polité mám ruce černou tuší
a za nehty saze,
kdo by býval tušil,
že více skončí na podlaze.

A na jedné z šesti strun
mé španělské kytary,
zapomněl si Bůh Perun
trojzubec
a vílu Arielu.

V nečistých rukou falešné peníze
milejší mi držet bylo,
a se svou hrdostí kráčet do krize
s revoltou, se mi líbilo.

Však každý odpor bude potlačen
a po zásluze potrestán,
ne, my přece nikdy nepláčem
a nejsme na kolenou,
"Ryjeme držkou v zemi."
Autor little.punkie, 11.12.2009
Přečteno 343x
Tipy 4
Poslední tipující: Boudicca, Netty de Touvenell
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako bys složil dvě básně..Jako bys sloučil neslučitelné. Je v tom svoboda a je v tom takový zlatavý nádech...Líbí se mi.

11.12.2009 22:49:00 | Netty de Touvenell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí