Voda, voda

Voda, voda

Anotace: báseň o sladkohořkém otroctví

Divoká voda ledy je opilá
Pohledy k nebi pod ledy pohřbila
Tříští se o skály, nebere ohledu
Na tvory bezmocně zapadlé ve sněhu

V žilách mi koluje,
Nade mnou panuje
Podivnou píseň
Stále si notuje
Ten kdo ji okusí
Posléze pozná
Že kalich hořkosti
Dopije do dna

Hučí mi v uších, hlavou mi duní
Začínám tušit, teď když sem u ní
Že i když mi kolem úst maluje medem
Nakonec skončíme v objetí pod ledem

Myslel jsem, že snadno dojdu zas hladiny
Pak ale do sebe přijala lekníny
Teď chápu, proč vzhůru de to tak snadno
Protože nakonec doplavu…NA DNO!
Autor leprikon, 15.12.2009
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí