Nekonečno

Nekonečno

Anotace: krátká báseň o nekončícím rozjímání

Řekni, co je nekonečno?
Možná bůh, jenž hasí věčnou
žízeň pivem odraženým
v přítmí sklepa "SVĚT".
Pod Tvou blůzkou nektar boží,
sejdeme se na nároží
v pivnici "U mesiáše"
odpoledne v pět!

Pověz, co je nekonečno?
Tisícihran s kolmou tečnou
geometra, PÁNA, jež má
uhrovitou pleť?
Podpatky Tvé zněle klapou
píseň mírně nestydatou,
slunce vrhá do rozparků
Tvojí sukně měď.

Sděl mi prosím šeptem slečno,
je-li bůh, či nekonečno
když u stolu dubového
mohu vyprávět
nad svící a táckem pivním
jak milenci lehkoživní
odezíraj´ze rtů svých pár
uloupených vět...
Autor Saummur, 01.12.2005
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tohle je tvoje vůbec nejlepší báseň!

12.01.2006 23:22:00 | Hana Trnková

Nádherné !

02.12.2005 14:17:00 | WWW

myslím, že jsi mě popsal dokonale!!!

02.12.2005 01:35:00 | infinite

opravdové

01.12.2005 15:58:00 | Nausika

v Bohu je nekonečno... stejně jako v tobě

01.12.2005 15:58:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí