Vánoce jsou tady

Vánoce jsou tady

Anotace: a na coca-colu nemám chuť

Počkej tiše naslouchej
to zvony půlnoční odbíjí
kde stovky lidí
s nelhanými úsměvy
naslouchají kázání.

Město v bílých šatech
třpytí se mu oči
mlčení topí v radosti
z nezvyklého klidu
a někdo z mostu skočil.

Opět mu to nevyšlo
jen pár polámaných kostí
a před sebou měsíc v nemocnici
víš ony jsou tu vánoce
a on se topí ve zlosti.

Kdysi svátky tak krásné
radost štěstí rodina
dnes je však vše jinak
už třetí rok na ně čeká s hrůzou
na depresi smutek a osmou prázdnou flašku
od vína.
Autor Larey, 22.12.2009
Přečteno 322x
Tipy 7
Poslední tipující: Bíša, Zefi, Psavec, hašlerka, Bereniké, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je smutný příběh.

22.12.2009 22:18:00 | Psavec

topit se z lítosti
ve vodě,ve víně
zlosti,to ne.
... ale báseň je dobrá.

22.12.2009 14:49:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí