Hynoucí víra

Hynoucí víra

Anotace: Když přijde deprese...

Sbírka: Krásné ztráty a nálezy

V ruce papír nepopsaný svírám,
bolí mne prázdný pohled v krajině srdeční,
do oka tornáda zoufalství se dívám,
ze zatopené krajiny života jen věž kostelní ční.

Samotou zmaten hledám cit člověčí,
toužebně do dáli natahuji ruku,
tápu jak slepý v labyrintu bezpečí,
jak najít mám šíp vystřelený z luku ?

Hluché sluchátko dokola únavnou hraje píseň,
a dopisní schránka stále zívá prázdnotou,
do srdce potichu vkrádá se smutek a tíseň
a jako děvky vykřičené kšeftují s nahotou.

Setmělým pokojem se pach tabáku plouží
a víno po stole rozlité zvolna kysne,
a náruč prázdná po objetí touží,
zatím co víra hladem a žízní pomalu hyne...
Autor Ladaro, 06.01.2010
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí