Ty a já

Ty a já

Anotace: Když v jedno splynem ...

Sbírka: Krásné ztráty a nálezy

Když v alchymii lásky vyslovíš „já“,
když bezohledně upřednostníš jen sám sebe –
pak je to zrada na druhém,
pak je to záhyb studu, co bezostyšně zebe.

„Já“ - v lásce prostoru znamená jen „ty“ -
a "ty" náhle přítomno je všude,
„já“ - ztrácí se a mizí za horizontem tmy,
kde pouze ohořelé torzo ega zbude.

Já - v lásce neznamená vůbec, ale vůbec nic,
jen výčitkami plní věštecké koule nitro,
snad dá nám zítřek z horkých dlaní lásku pít,
snad v jedno splynem než zastihne nás jitro.
Autor Ladaro, 11.01.2010
Přečteno 482x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, Kapka, Psavec, hašlerka, Mbonita, labuť, Kars, kleopatra.sedma
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké...

12.01.2010 10:33:00 | Kapka

Až z dlaní vypijete
všechnu lásku
pak schoulíte se,
do pramínků vlásků
ST

11.01.2010 10:33:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí