Letní déšť

Letní déšť

Anotace: Milostná poezie/ Ze sbírky Hra světel a stínů

Tak zvolna a lehce padá letní déšť,
k závrati vůně tak omamná.
Čeří hladiny jezer a milých řek,
letní ta chvíle je záhadná.

Každý list stromu touží ty kapky nést,
by zlíbán sluncem léta směl být.
Sveden svou touhou a záhy opuštěn,
o letních přívalech může snít.

Jsem stejná jak strom, a ty jsi mým deštěm,
jak přicházíš snící zahradou.
Hvězda ranní se vzhlíží v rose ještě,
v letních ránech, s vůní nádhernou.
Autor Maura, 13.01.2010
Přečteno 551x
Tipy 24
Poslední tipující: vodnař, susana načeva, jedam, Bíša, Holis, PANGÁSIUS, Psavec, zelená víla, hašlerka, modrá..., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná,průzračně čistá ST

14.01.2010 23:40:00 | susana načeva

pěkné..takže ST

14.01.2010 01:29:00 | PANGÁSIUS

Skvělá báseň, libí se mi.

13.01.2010 21:56:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí