Malovaný hrnek

Malovaný hrnek

Anotace: Pro anotaci už asi slova nenajdu.

Protože
když ze sna s děsem otevřu oči
a stíny pochyby potichu vkročí
do jejich dveří dokořán,
zůstáváš, zatímco jiní utíkají.
Protože víš,
že nejen špatné sny se zdají,
a přesto je po těch hezkých těžší probuzení
do všedních dnů, bílých a barevných a šedých
Protože –
- utajen, trvá dál pocit hravého chvění…
Chtění?!
V bdění.
Obtisknut s tajemstvím v mých tvářích bledých
nebo snad… v našich.
Protože
ať už se cokoliv váhavě snáší
na dno našich charakterů,
víme, že není se čeho bát.
Je pak zas snazší se začít smát
a do všech (s)nových směrů
utíkat.
A protože
mám doma taky jeden malovaný hrnek
a dneska z něj zas budu pít
a zkusím oči nesklopit,
když si vzpomenu, jak…
s plachostí srnek…
Však víš. -
Tak proto.
Autor Trinity666, 18.01.2010
Přečteno 298x
Tipy 4
Poslední tipující: Lioness, Bíša, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

krasna..ST

21.01.2010 22:28:00 | Lioness

dobrou chuť...

18.01.2010 23:32:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí