večerní stíny

večerní stíny

Anotace: trošku taky písnička

VEČERNÍ STÍNY

1/ Řeky, lesy, hory jsou mý
i čára silnic pod koly
jak rád se dívám s břehu do vody
a nebo trhám lesní jahody
než uvidím dva stíny v podvečer
než uslyším, že jdou společně

2/ Ta slůvka kterým špatně rozumím
ta obětí – každý tak neumí
ty oči, když se koukají
vždycky ty druhé ve tmě poznají

Přešli a kdosi za nimi
za chvíli z šera vyplul
byla to dívka a sedla si
na břehu k bílým květům

3/ Tak rychle vstávej, dělej něco
a neuč ryby mluvit
radí mi vnitřní hlas
nenech tu dívku nudit
a neztrácej už čas

Nevstal jsem, nevím proč
snad ze studu
spíš nevěřil jsem, že ji dobudu
seděl jsem dál
a první hvězdy počítal

4/ Pak přece jsem stoupnul
a tiše přišel blíž
má první slova, tolik hloupá
„krásko ty tu spíš?“
Nespala, řekla mi
„nevidíš, taky se koukám na hvězdy“
a přisedla blíž

Vzal jsem jí ruku do dlaní
za její krásné usmání
a slyšel tiché zpívání
když o lásce a o sblížení
její zpívala ústa – k políbení

5/ Proč? Ptala se
u ní jsem stál
proč jsem přišel
proč s ní povídal

Pro ten lék přírodní
pro ten lék jen od ní
pro ten lék na srdce
má milá, přitul se

ZPĚV: (ON)
Ústa jsou nevinná
měsíc ztrácí zář
pojď půjdem má milá
teď už máme čas

(OBA)
Cestou svou půjdem dál se svou náladou
pro tu tvář vysněnou v oblacích

(ON)
Snad z těch hvězd kolem nás
co jsem sčítával
snesla se a já v ní uměl číst
Poslouchej
(ONA)
Poslouchám
pod zlatou přísahou

(ON)
Srdce své

(ONA)
Srdce tvé poslouchám

(ON)
Půjdu dál cestičkou za svou královnou
samotám právě teď sbohem dám

(ONA)
Půjdeš dál cestičkou právě jen za mnou
vykročím jen až mi ruku dáš

(OBA)
Společnou, bezpečnou s žádnou parádou

(ONA)
Že jsi ty

(ON)
Že jsi ty

(OBA)
Že jsem já
Autor slamtron, 05.12.2005
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí