Konec

Konec

Anotace: jako pokaždé i dnes předem přiznávám, básničky mi nejdou, ale někdy člověk prostě potřebuje něco napsat... ;) Jakýkoliv názor vítán :))

Odcházel jsi a já se ještě dobu z okna dívala,
radost pro mě končila a přesto jsem se smála.
Smutno a přece krásně, nic čeho bych se bála,
kolem jsem tě viděla a byla šťastna.

Odjížděla jsem, z tramvaje se na tebe smála
a ty nic...
Neohlédl ses a neusmál, já přece stále věřila
v něco...

Rozcházeli jsme se každý jinam,
polibek a dotek letmý,
úsměv a víra, že sejdem se zas brzy.
Nespěchal nikdo nikam.

Odcházela jsem a ty z okna´s mě sledoval,
„otoč se“ - v duchu sis přál.
Prázdno a smutno, už tehdy něčeho ses bál,
po obavách mých´s však nijak nepátral.

Odjížděl jsi, z tramvaje se s nadějí usmál
a já nic...
Prázdno v očích i tváři, snad ztratila se víra
v něco...

Šli jsme stejným směrem a mluvili,
však propast a ticho zdálo se nám,
mlčenlivá slova, pohled upřen kdo ví kam.
Pochyby nás svíraly a my pryč spěchali.

…........................................

Už nemluvíme jeden s druhým,
bojíme se dívat do očí,
Víme, ale přiznat nechceme,
že dávno nás rozdělil konec...
Autor Cristinne, 20.01.2010
Přečteno 372x
Tipy 16
Poslední tipující: ilona, váhy, Gabrielle, Divoženka1, Házté, Zorenka Ježková, Patrik Mališ, Isquieasuus, Castiza, susana načeva, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já se taky nadšeně hlasím,že se mi báseň tuze moc zamlouvala!

15.05.2010 01:19:00 | Zorenka Ježková

Krásná báseň popisující začátek konce, moc se mi líbila. :-)

05.02.2010 18:35:00 | Castiza

Rozumím ti víc, než si myslíš.

23.01.2010 19:33:00 | hypertenze

Je báseň o pocitu, o vzpomínkách, o životě.
Proč hodnotit báseň, když to ostatní je významnější.
A konec, ten je významnější než nekonečné váhání.
***
Jiří senior

21.01.2010 09:24:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí