Kouzla touhy tabu

Kouzla touhy tabu

Anotace: I can't... I know...http://www.youtube.com/watch?v=f3f-P7VWkCA&feature=fvw - inspirace pochází z této písničky, které se nějak nemohu zbavit...

Na papíru svítí slova
vyrytá pestrostí zvýrazňovačů
a vosková sova moudrosti
volá zpoza vikýřů ze zlatého olova.

Nikdo neodpovídá na tajné otázky,
hořící v kouzlech touhy tabu,
nikdo nezpívá o snech neexistující lásky,
jejíž skutečnost se ukryla v hlubinách davu.
Víly netančí mezi písečnými oblázky,
které moře dávno pohřbilo v mělčinách,
ani hraběnky nevystavují obrázky,
které malíři utopili v barevných mokřinách.

Vášně nedotknutelného jablka hrají
smyčcem touhy na mramorové housle,
které italští sochaři ukryli potají
spolu s Amorovým šípem.
I Pegas uvězněn do nebeských stájí,
věří, že se jednou opět proletí,
a spolu s ním všichni ostatní svá práva srdcí hájí,
zatímco jejich těla deformují století.

Ze sněhových vloček postavěná přání
odtékají spolu se dny do slanosti oceánů
a skřivánci již neodpovídají na volání
svých mladých lesních pánů,
kteří se rozplynuli v čase.

Autor Denael, 22.01.2010
Přečteno 432x
Tipy 17
Poslední tipující: annuska, Labanda, Sapphire, Charly, fuu, susana načeva, Kapka, harmony, Bíša, WhiteSkull, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je krásná, děkuju, že jsem si ji mohla přečíst ... :o)

24.01.2010 15:45:00 | Charly

... ST.

23.01.2010 21:59:00 | Kapka

Krásně napsáno.. Perfektně vyjádřeno to, co asi cítím, ale sama vyjádřit nedokážu.

22.01.2010 11:40:00 | Danushka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí