Láska - náš kat

Láska - náš kat

Anotace: jedna depresivní, jak jinak než o lásce :)

Ať se bráním sebevíc, odvádějí mne k popravně,
Proč ten kat, co nosí jméno Láska, opět dostal mě?
Copak je hříchem někoho milovat?
Čím to je, že vždy musí se mi to stát -

mít rád stále jenom tu nepravou?

Už se chystají položit moji hlavu na špalík.
Všichni mí strážní andělé tenkrát asi zaspali,
že dovolili mi tebe zahlédnout.
Teď chvíle s tebou prožité náhle jsou

už jen pouhou vzpomínkou bolavou.

Muž v červené kápi již bere sekeru do rukou,
jak je to možné, že mé vztahy vždy končí poruchou?
Kéž by někdo lék na lásku vymyslel,
rád bych teď viděl tvoji tvář, kdybych směl,

možná bych i věřil, že lituješ.

Už je tady okamžik, kdy ten nositel smrti tne,
už cítím, jak to nabroušené železo drtí mne.
V odlesku čepele vidím Lásky tvář,
v davu tebe, jak si oči zakrýváš.

Z úst kata zní: za to, že miluješ.
Autor j.i.ř.í.k, 23.01.2010
Přečteno 360x
Tipy 3
Poslední tipující: ilona, PANGÁSIUS, CRASH
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

milování je o citech, jo kdyby tak láska byla vedena rozumem:)

26.01.2010 21:35:00 | PANGÁSIUS

ano, tak tak, za to, že miluješ, a tak si dobře rozmysli, koho budeš milovat :-) *

23.01.2010 23:00:00 | CRASH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí