protiklady

protiklady

Anotace: protikladnost a absurdnost lásky a toho jak působí na člověka

ráno, večer, den a noc
málo může být i moc

radost, smutek, smích či žal
radši bych se všeho vzdal

brzy, pozdě, nikdy, včas
pomozte mi prosím vás

mládí, stáří, vůně, smrad
co je semnou? mám ji rád

peklo, nebe, čert a kříž
chtěl bych ti být kousek blíž

sever, východ, západ, jih
uslyšet tvuj krásný smích

slunce, měsíc, ticho, hluk
od teď život plný muk

dítě, stařec, žena, muž
myšlenky jak bílá tuš

tupý, ostrý, mínus, plus
nemá brzdy tenhle vůz

jemný, hrubý, válka, mír
mozek měký jako sýr

vzbudit, usnout, ryba, pták
užírám se jenom tak

lakota, štědros, horko, mráz
ve dvou nám to půjde snáz

pořád, nikdy, smích a pláč
otázka zní: co jsem zač?

hluchý, němý, maso, kost
těchto stavů mám už dost
Autor hamba kahle, 20.06.2004
Přečteno 1835x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí