Vánoční stromek v červenci.

Vánoční stromek v červenci.

Anotace: Co k tomu říci...

Vánoční stromek v červenci.

V tom červencovém parnu
ryby moc nebraly
soused vzal vykoukané oči
a šel je opláchnout do hospody
v níž znavení cyklisté zapomněli
že se policisté nepřijeli jen opalovat
k silnici
po které si za mnou odjela…

Ležel jsem vyzdoben
jako vánoční stromek
různými kabely
co uměly zaznamenat
život i smrt
ony to nedovedly oddělit
měřily pořád
dokud sestra jako už pokolikáté
nezmáčkla vypínač
a bylo šlus…

Dalas mi svatební polibek
který sis nechala až pro tuto chvíli
pamatuješ
jak ses tenkrát styděla…

Tvůj polibek rozsvítil vánoční stromek v červenci
z obrazovky zněl pouze jeden tón
trochu ses lekla
ale nebyl to ještě tón z exitu…

Tvůj polibek mi dal sílu
nestát se pořadovým číslem faktury
u pohřebáků
co tím přišli
o skoro jistou zakázku.

Tvůj polibek mi pomohl
zbavit se třech teček
po kterých jsem málem odešel
setřásli jsme je cestou domů
kde pes roztočil ocas
jak mlýnské kolo
dcery přiběhly otevřít bránu
a mě se chvíli zdálo
že vidím svatební síň

snad je do ní jednou povedu
snad si budu moci
v duchu zopakovat ANO
a Ty budeš stát po mém boku
stejně jako tenkrát.
Autor Martin Vodňanský, 09.12.2005
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělé, tady mimořádné, skutečná četba...

11.12.2005 03:15:00 | daniel

Jak mocná je síla polibku! Takový vánoční stromek, ve který ses proměnil (či spíše byl jsi proměněn)bych si nepřála ani v červenci, ani o Vánocích - a nepřála bych ho ani nikomu jinému.Dobře ,že jsi zpátky i se svými verši.

09.12.2005 17:49:00 | Branwen1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí