Ztracená

Ztracená

Anotace: Lyrika (k románu Martin a Liliana)

U okna si rozčesala své dlouhé vlasy,
praskaly jako polínka v plameni.
Tajemné jiskry, tak skryté v kameni,
obnažily kousek její krásy.

Dívá se zasněně do oblohy,
jako když jeho tvář toužebně hledá,
sepnuté ruce a v tváři tak bledá,
jedem hadím ušknutá do nohy.

Ach, kam jen zmizel můj klid a tichý mír.
Kéž byli bychom skryti v snech.
Dva páry očí. Pohled. Šílený vír.

Nad čím zas přemýšlí Liliana?
Uteče, anebo zůstává?
Jak pyšná je, tak i laskavá.
Autor Maura, 15.02.2010
Přečteno 413x
Tipy 12
Poslední tipující: Psavec, Kubino 2, labuť, Bíša, hašlerka, Květka Š., Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherné verše!

16.02.2010 11:37:00 | Psavec

Ty jsi můj oblíbený básník už dávno.

15.02.2010 21:27:00 | Maura

Hele, sonet! Šup s tebou do oblíbených! Třeba ...

15.02.2010 21:24:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí