Anděl

Anděl

Anotace: Nevím jestli patří zrovna sem.

Zřela jsem anděla,
jak z nebe přilétá,
jak prochází skrz těla
a křídla si vysvléká.

Postával vedle mě,
trochu se usmíval,
tvářil se tajemně,
skoro se vysmíval.

Vzhlédla jsem, nevěříc.
Hleděl mi do očí.
Pozdravil. A já nic.
Svět se se mnou točí.

Zeptal se na jméno,
já mu ho sdělila.
Šeptl „Má Eleno“
A já jsem tušila.

Předtucha varujíc,
že není skutečný,
že je jen vzpínajíc
se, sen nevděčný.

Hladil mě po tváři,
křídla si oblékl,
a se svatozáří,
mi zase odlétl,
jako ten sen k ránu,
co nebývá věčný,
jak sen o Cyránu.
Smutný a skutečný.
Autor Lina, 16.02.2010
Přečteno 377x
Tipy 13
Poslední tipující: Zefi, carodejka, Denael, hypertenze, Květka Š., Agniezka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká Baruško.

17.02.2010 12:44:00 | carodejka

Pěkná,mě se líbí...

17.02.2010 12:20:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí