Co je to Láska?

Co je to Láska?

Anotace: hledání lásky

Sbírka: My sad world, Láska či neláska?

To ptá se celý svět,
je krásná jako první jarní květ,
jak bílý kůň, jak sedmikráska,
kdo však ví jistě, že to není jenom maska?

Já bloudím po světě a ptám se všech,
nikdo však neslyší, polkl je spěch.
Přesto však hlava má chce stále vědět,
zda dokáže mi někdo odpovědět?

Pokud koupit jde, ukažte mi směr,
ja za ní půjdu i do nejčernějších děr.
Dřít budu, přec stojí za každou vrásku,
jenom už dostat na ni poukázku.

Poukázku na cit zakoupenou ve stánku
a jako vlk budu odolávat beránku,
vzdám se jmění, zábav, klidně i života,
jen ať už skončí tahle temnota.

Přec vím, že bohatství klíč k ní mi nedá,
však doufám, že ji každý jednou shledá.

Kde najít dá se? Tak kdo to ví?
Kde uslyším ten hlásek medový?
Procházejíc lesy, louky, špehujíc za každými vrátky
a přece nenašly se po ní památky.

Či skrývá se snad někde v oblacích?
Zmizla snad jako stopy po dracích?
Ne, nezmizela, možná, že jen
zastavuji se u nesprávných jmen...

Snad oči otevřené musím stále míti
a nedovažovat se raděj ani sníti.
třeba už zítra na ni narazím
a tu ledovou hráz navždy rozmrazím.
Autor FANGirl, 19.02.2010
Přečteno 482x
Tipy 9
Poslední tipující: zlomený a nanicovatý -__-, JohnyD., labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

za peníze lásku nekoupíš,
tu v srdci zdarma máš,
všechno hezký si splníš,
až tomu správnému ji dáš

neboj máš ji celou dobu v sobě

21.04.2010 08:36:00 | zlomený a nanicovatý -__-

Hezky jsi se uvedla, tak vítej a pokračuj... :o)

19.02.2010 07:50:00 | labuť

V lásce nejsou nikdy jistoty,bohužel:-(.Pěkně napsáno.

19.02.2010 07:16:00 | CULIKATÁ

Život je o samém hledání a ztrácení...je jako horská dráha,prostě nasedneš a jedeš.Opět krásná báseň ST!

19.02.2010 05:28:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí