Důvěra v hada

Důvěra v hada

Anotace: Upřímnost jsem hledal ale jen nůž v podobě neupřímna příchází.

Důvěra se sestrou lží příchází,
nevím co dělám snad srdce mé daleko zachází.
Nepravda spásou jsem tu pro vás,do očí mi lžete,
nevnímám výmluv,trpím za vás,vy klídně spíte.
Sám a sám brouzdám se svědomím,
marně hledám snad na pravdu narazím,

Svědomí mé bolí,minulost přichází,
bolest jest zde, slunce zachází.
Vítám noc nůž do zad se noří,
sen pravdy,vítej v domě kde hoří.
Jen vstup do síně všech bolestí,
zabydli se u nás a bolest bude slastí.

Sám zahalen jen smutkem noci,
věřil jsem ti,byla jsi snad v pařátech lživé moci.
Sen o bolestech přichází pravda krutá,
pravda od ženy co ve lži se zmítá.
Nevím co se děje probudit se toužím.

Probudit se ze sna o prvdě lživé,
bdít a zjistiti že sny jsou pravdou vše je smutné.
Smutek všednosti slzy po šatu se linou,
slzy za slzou hodiny plynou.
Zmírám sám nad sebou,již nemám srdce své
oči umrlce bývaly mé.

Pohled do očí smrti pohled do oči tvých,
přítelem jsi byla,já ti věřil.
Snad hlupákem jsem,se vším se ti svěřil,
Ber do rukou nůž,pevně jej třímej,
Jen bodni a v pekle mém vítej,
Neupřímno tvé zabilo důvěru v tobě vloženou.
Autor Carlos, 10.12.2005
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni, tak tahle báseň mě velmi zaujala. U mě máš 100%. Mám ráda básně, ze kterých čiší pocity a z té tvé přímo prýští. I když pocity hořkosti a zklamání, ale i ty jsou občas potřeba, aby si člověk uvědomil, že každá mince má svůj rub a líc a záleží na tom, jakou stranu chceme vidět. O to víc trhá srdce, když náhodou objevíme tu, o kterou jme nestáli a ona velmi nešetrně strhne růžové brýle.

11.12.2005 10:03:00 | Epona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí