Tak radši ne

Tak radši ne

Anotace: Dávno, moc dávno...

Jestli se ještě letmo podíváš,
jestli mi dáš nenápadně čuchnout,
jak voní na tvé košili aviváž
- bude mé srdce předurčeno puknout.

Jestli mi ještě někdy poděkuješ,
že vracím, co jsem od tebe měla laskavě půjčené
- budu nad tebou slintat
jako když hladový kouká po nadívané kačeně.

Jestli mě ještě někdy oslovíš
jinak než kalendářovým jménem
- budu jako zvěř, kterou ulovíš
roztřesenou a skrytou pod senem.

Jestli mi ještě někdy vykneš
- budu se cítit mnohem víc vzdálená,
dokonce milionkrát víc, než
prázdný žaludek a houska spálená.

Jestli mě ještě někdy budeš ignorovat
- bude to pro mě vážně to nejhorší, co se může stát,
chci totiž, abys mi koukal do očí,
i když odříkáváš poznámky na téma „občan a stát“.

Víš co? Tak v tom případě mě rovnou zabij,
pokud jsi ani jednou z těch narážek
nechtěl naznačit: „Tvůj šarm mě už dlouho vábí…“
Ne! Mlč! Víš přece, jak se děsím porážek…

Já jsem jenom zmatený člověk,
který v rukou vzpomínky žmoulá
a ty mi zůstáváš v hlavě
navěky jako můj taťka Šmoula.
Autor mašinka, 06.03.2010
Přečteno 467x
Tipy 6
Poslední tipující: HarryHH, 4LJFilip, Elisha, Eru Alonnar
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... řek bych že ... jo, ... docela jako ... jo ...:-))

/ nějak se mi zachtělo tě trošku prozkoumat tak jsem zdolal asi šest tvých kousků - a jo, docela to de v tomhle zatuchlým rybníčku ... /

***- ... tím chci říct že nějaké mé ozvěny to evokuje ... tak že jo, je to osobní a autentické ...

20.07.2010 18:07:00 | HarryHH

Esté - ze života.

16.03.2010 18:23:00 | Elisha

hezké šmoulinko:-)

06.03.2010 16:13:00 | Eru Alonnar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí