Tajemství zimního trojúhelníku

Tajemství zimního trojúhelníku

Anotace: ...

Tajemství zimního trojúhelníku

Červánky trčí z komínů,
příchází další noc bez jména,
Vzpomínám na dávné hledání.
Když jmenoval jsem hvězdy a oběžnice,
Betelgeuze utopená v moři loken,
Na prsteníčku levé ruky Procyon
a v klíně na výsostech
Syrius

Zakul jsem tvá víčka polibkem,
promítal báje přes tenkou kůži,
a kudrlinky spoutaly mi dlaň.
první osvobozené světýlko
polklo polovinu naděje.

Krok tráví pět životů,
A já?
Já vyměřuji vrstevnice tvého těla,
pozlacený kroužek lehce klouže z prstu,
druhé světýlko trmácí se k oblohám,
odvěsna mizících snů.

Zbývá poslední,
pak odejde zima.
A my?
My zapomeneme.
Oči slzí, to bude ten rosný bod
říkám si,
když mezi vzdechy
lovím Syrius.
Autor Alizarin, 10.03.2010
Přečteno 281x
Tipy 5
Poslední tipující: jitka.svobodova, Najla, ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí