NEOBJEVENÁ

NEOBJEVENÁ

Anotace: Napsáno pro kamarádku.... sakra,když tak sčítám kolik básní jsem napsal ženskejm,vydalo by to snad už na samostatnou sbírku :-))

NEOBJEVENÁ
(napsáno pro Kočku z moravy)

Po noci plné neřestí,pití a zpěvu do rána,
má hlava notně proprána, nesla se ztichlým náměstím.
Hledaje paklík cigaret, padl mi pohled na plakát,
a na něm kytky,pestrý šat,z nichž se na mě smál tvůj ret.

A já vzpomněl si na starý snář,
co čítával jsem v pelesti,
jak tam bylo psáno,
že přijde žena
a její krásná tvář,
jak zvonkohra pro štěstí
rozezní kalné ráno,
tak snivě neobjevená...

Chtěl bych být drožkářem, vozit tě městem v bezpečí,
a když se v noci vybrečíš, chtěl bych být lemem polštáře.
Snad osud starý popleta, svázal nám čáry na dlaních
a do těch čar nafoukal sníh a pak nás kopl do světa.

To už psal ten starý snář,
co čítával jsem v pelesti,
že jedno ráno,
že přijde Ona
a její vlídná tvář,
tak neobjevená,
tak krásně snivá,
jak bylo psáno,
a že řekne Ano..
Autor Houda, 15.03.2010
Přečteno 389x
Tipy 16
Poslední tipující: jaroslava anna, divoska_jaja, hašlerka, zelená víla, zenge, Mbonita, modrá..., Květka Š., CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak trochu být tou ženou,která dává tobě inspiraci, asi by to dalo práci, ale přeci jen sláva, jsi múzou políben.T

18.03.2010 02:40:00 | jaroslava anna

Tak to vydej...

15.03.2010 11:06:00 | Květka Š.

Určitě přijde a řekne ANO,Culík je rozumbrada,ten to jasně vidí:-).Potom jí dej tuto báseň přečíst:-).Moc hezky čtivá.

15.03.2010 10:56:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí