Večerní schůzka

Večerní schůzka

Anotace: Lyrika/Ze sbírky On ženatý, ona vdaná

Šero už padá na náš milý kraj.
Zavoní květy hrušní a jabloní.
Bělavé lekníny zdobí vodní ráj.
Střemcha v noci toužebně zavoní.

Chceš se zas sejít? Přijď tedy k růžím.
Nad cestou se už docela setmělo.
Po tvých slovech lásky, po tobě toužím,
měsíci se dnes svítit nechtělo.

Letní noc už svléká svůj plášť vzácný.
Zůstaneš, prosím, než hvězdy poblednou?
Jsi jako sen, tak vášnivý a krásný.
Je mi smutno. Nevím proč. Pojednou.

Tuším, ano, že láska je tak křehká,
jak ráno, když noci ubývá.
Buď nás obejme a nebo zas ztrestá.
Autor Maura, 20.03.2010
Přečteno 386x
Tipy 14
Poslední tipující: ewon, enigman, Květka Š., CULIKATÁ, Houda, modrá..., zelená víla, labuť, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je přímo PARÁDNÍ!!!Moc se mi líbí,moc!

20.03.2010 17:20:00 | CULIKATÁ

přesně tak...obejme nebo ztrestá...něco za něco!
Moc pěkná!

20.03.2010 15:27:00 | modrá...

píšeš tak, že člověk vše vidí a cítí, jakoby to prožíval v ten okamžik.. moc hezká..

20.03.2010 14:51:00 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí