Nevěstám i chudým děvečkám

Nevěstám i chudým děvečkám

Anotace: Zase jedna o lásce, takové volání o dobro, aby se vrátilo :) Už tu žádné nezbylo...

Hudební básní chci se stát
A stále dokola se Tebe ptát:
"Proč trápíš mne, lásko?"
To už jen vrba může znát.

A když ponořím se do sladkého spánku
Cítím ovan letního vánku
Co šeptá mi: "Proč sníš, mladý muži?"
Otočím další stránku.

Na té je nápis, který učí zamilované
Že nesmí být slepí, tuhle či toho ne
A přesto dál se trápí
Když slepá láska pomine.

A tak chci vzkázat všem, co v lásce jsou
Že ať je to ženich s nevěstou
Či jen čeledín s děvečkou
Ať si hledí svého štěstí.

Štěstí je jen jedno, nemysleti na válku
Když cukr přidává se do šálků
Neosladit si život příliš
Z nejlehčí lehkosti lásky sílíš...
Autor Zasněný básník, 20.03.2010
Přečteno 262x
Tipy 14
Poslední tipující: Jiná, Miroslav Možný, ilona, labuť, Danik, Dev_LATea_princess, Zefi, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí