Vyznání

Vyznání

Anotace: ...

Plátky růže rozházel jsem

po mrtvé vodě

posbíral živé siluety časoprostoru

má duše stékala z okapů

svlažil jsem stěny

Tvého ženství chrámu

vykasal sukni oblohy

navlékl Ti hábit z ticha

a chtěl žít chvíli v naivitě

když orosí se nové ráno

v zákulisí hadích těl

Když svléká se pomerančová kůra

kuchyňským nožem

chci Ti říct

jsme před sebou nazí

otvírám desky z papyru

řekni proč

vrásky v komorách srdce

posledním tangem

blednou

a pak zas rozblikají

neony našich duhovek

Otevírám studánku

Tvých roků

hltám je necudně

tak to je to vyznání

když roztáhnu závěsy

a zatančím si se světlem.
Autor Martin Kredba, 26.03.2010
Přečteno 438x
Tipy 18
Poslední tipující: Marten, Divoženka1, Jana M., Koza, Jiří I.Zahradník, harmony, Psavec, ilona, Kett, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásné.. ST

01.04.2010 07:16:00 | Koza

Teda...nádhera...ST

27.03.2010 16:47:00 | Jiří I.Zahradník

Dvakrát jsem četla a půjdu zase... zdá se mi nejhezčí z těch, co jsem od Tebe zatím četla... tleskám!

26.03.2010 11:11:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí