Věštkyně

Věštkyně

Anotace: Omluvte mé chyby a taky omluvte, že je to takové neslané..je to moje první větší tvorba. Ale za Vaše názory a připomíky budu rád:-)

Venku slunce hřeje,
pálí naše obličeje
Vítr fouká mírný,
stojíme u věštírny.

Chceme znát budoucnost naši,
zda někdo naši lásku nevyplaší.
Starší dáma do koule se dívá,
říká slova hezká a hřejivá.
"Vaše láska je věčná,
šťatná to slečna."

Odcházíme pomalým krokem,
jdem s polu v ruchu širokém,
stojíme na chodníku, když něco se stalo,
co změnilo naše životy natrvalo.

Řidič bez průkazu jízdu nezvládl,
větší zmatek v tu chvíli převládl.
Lidé křičeli a utíkali,
cestu do bezpečí nám však upcali,
řidič do nás vší silou najel.

Já menší otřes mozku měl,
ale s tebou jsem být chtěl.
Svůj pokoj jsem opustil
a k tobě vedla cesta má.

Při pohledu na tebe jsem tomu věřit nechtěl
vedle tvého těla jsem bolestněl.
Tuto pravdu jsem příjmout nemohl,
kdyby nepřišla sestička nůž bych do sebe zabodl.

Jsou to už roky tři a já se s tím stále nesmířil,
hlaveň zbraně jsem si k hlavně namířil.
Bez tebe můj život smysl nemá,
zpečení to červenáá tekutina.
Až mé tělo spadne dolů,
zůstaneme navždy spolu.

Ve věštírně starší dáma do koule se dívá,
dalšímu páru říká slova lživá.
Milenci s úsměvem a s nadějí odchází
a v dámě smrt se zobrazí.
Autor Franky92, 28.03.2010
Přečteno 393x
Tipy 8
Poslední tipující: susana načeva, ta.cupka, Psavec, Nykita, blue, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na první báseň je to skvělé, věř mi...moje první báseň byla podstatně horší a vlastně ani nedávala smysl, spíš šlo jen o to, aby to mělo rým :)...ale tahle je dobrá, téma sice trochu morbidní, ale nestárnoucí :)

06.08.2010 16:37:00 | wendy.poezie

Mě se básen líbila,drobné chybičky opravit ještě můžeš:0).

29.03.2010 03:46:00 | ta.cupka

Téma komentovat nebudu, takže jen ke zpracování. Sem tam je zajímavý obraz, ale rytmus ti líta sem a tam, nemá to žádný řád, což báseň dost kazí. Rušilo mě to natolik, že jsem to musel dočíst spíš jako prózu, což mi příjde, že je dost škoda...

29.03.2010 00:43:00 | Rampa.Tau

To je ale strašné,je mi zima,doufám,že pouze báseň to byla.

28.03.2010 15:42:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí